login klantenzone

Talen

Nieuws

Nieuw in ons gamma: Gutex bouwisolatie-oplossingen op basis van houtwol

Als vakman en toeleveringsbedrijf van bouwisolatie streeft Waeyaert-Vermeersch er continu naar haar gamma te vervolledigen om onze klanten de beste, meest kost-effectieve oplossing te kunnen bieden. Als exclusief verdeler van het merk Gutex nemen wij een nieuwe stap en beschikken wij meteen over de meest kwalitatieve en innovatieve houtwolisolatie-oplossingen op de markt.

De kenmerkende Gutex kwaliteit is zichtbaar in elke plaat door de homogene samenstelling van de isolatieproducten en de aandacht voor de randafwerking (tand en groef, afwateringssleuven, … ) die een optimale performantie, installatiegemak en duurzaamheid van de installatie garanderen.

Gutex onderdakplaten

GUTEX ISOLEERT THERMISCH EN AKOESTISCH

Houtwolisolatie is een erg goed thermisch isolatiemateriaal (competitieve ʎ-waarde) en combineert dit met een warmte-opslagcapaciteit die deze van de meest courante isolatiematerialen ruimschoots overtreft. De Gutex-isolatie kan de warmte van een hete zomerdag lang genoeg opslaan, zodat het merendeel van deze opgeslagen energie ’s nachts terug wordt vrijgegeven, dit fenomeen heet fazeverschuiving. ’s Nachts is het buiten vaak kouder waardoor de warmte grotendeels terug naar buiten wordt afgeleid, en het binnenklimaat constanter en aangenamer is. Dit aangenaam klimaat wordt verder bestendigd door het feit dat de Gutex isolatie dampopen is en vochtregulerend werkt. Hierdoor leent ze zich ook erg goed voor laag-energiewoningen.

De Gutex houtwolproducten zijn ook gekend voor hun sterk geluidsisolerende eigenschappen. Zo wordt Gutex-isolatie ook aangewend in specifieke omstandigheden waar de geluidsbelasting een uitdaging vormt (drukke weg, spoorweg, ..)

MILIEUBEWUSTE OPLOSSINGEN

Last, but not least worden de Gutex-producten geproduceerd op basis van sparren- en dennenhout uit het Zwarte Woud. Deze grondstof is volledig nagroeibaar (onuitputtelijk) en de Gutex-isolatie is 100% recycleerbaar. Gutex ontwikkelde haar logistiek en productieproces doorheen de jaren met het oog op een minimaal energieverbruik. Dit resulteert, in combinatie met het CO2-opslagvermogen van het hout, in een positieve score in CO2-balans. Het Gutex-assortiment draagt met recht en rede het NaturePlus label, hét Europese eco-keurmerk, om haar groen karakter te onderstrepen.  

Natureplus logo

GUTEX, ISOLATIE MET VERRASSEND VEEL MOGELIJKHEDEN

Gutex innovatieve drive vertaalt zich in een brede waaier aan technische oplossingen (plaatmaterialen met een densiteit van 50 tot 210 kg/m³ tot losse houtwol) en evenveel toepassingen.

Gutex 3D woning

Gutex houtwolisolatie wordt voornamelijk toegepast bij traditionele metselwerkwoningen en in houtskelet en -massiefbouw. Voor elk type project (nieuwbouw, renovatie, extensies, optopping van gebouwen) kan Gutex aangewend worden.

Een kort overzicht van standaardtoepassingen:

Hellend dak Gutex Multiplex Top
Gutex Ultratherm ook voor sarking-daken
Plat dak Gutex Thermoflat
Wand, buiten Gutex Multitherm geventileerde gevelafwerking
Gutex Thermowall ETICS afwerking met crepi
Gutex Implio afwerkingssysteem dagkanten bij gevelbepleistering
Gutex thermowall Durio Totale gevelrenovatie met geïntegreerde technieken
Wand, binnen Gutex Thermoroom na-isolatie buitenmuren aan binnenzijde
Vloer GutexThermosafe WD, Thermofloor, Happy Step
Gutex Thermosafe NF
Isolatie Gutex Thermosafe Homogeen vaste platen
Gutex Thermoflex flexibele platen
Gutex thermofibre inblaasisolatie

Gutex, houtwolisolatie met verrassend veel mogelijkheden. Bent u geïnteresseerd en wil u weten wat Gutex voor u kan betekenen: contacteer ons op +32 51 57 50 10, en vraag naar uw introductie in het Gutex-gamma!

Gepost op 15 November 2017