Agrarische sector

Voor agrarische toepassingen worden specifieke isolatieplaten gebruikt die een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing bieden.
De platen worden op de gevraagde lengte geproduceerd en diverse soorten profielen zorgen mee voor een perfecte aansluiting. 
Een hoogkwalitatieve tweezijdige bekleding zorgt voor de nodige stabiliteit.

Op maat gemaakt voor agrarische toepassingen

Voor agrarische toepassingen worden specifieke isolatieplaten gebruikt die een eenvoudige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing bieden.
De platen worden op de gevraagde lengte geproduceerd en diverse soorten profielen zorgen mee voor een perfecte aansluiting. 
Een hoogkwalitatieve tweezijdige bekleding zorgt voor de nodige stabiliteit.

EPB IN DE LANDBOUW

Sedert 1 januari 2015 is de EPB wetgeving ook van toepassing bij nieuwbouw of grondige renovatie van bepaalde landbouwgebouwen. EPB staat voor Energie Prestatie en Binnenklimaat en betekent dat gebouwen moeten voldoen aan een aantal normen voor isolatie en ventilatie. Hierdoor wordt het energiegebruik ingeperkt en krijg je meer garantie op een goede luchtkwaliteit.
Enkel die gebouwen die veel energie verbruiken (verwarming, koeling, ventilatie) zoals serres, productieloodsen, varkensstallen, pluimveestallen en bewaarloodsen moeten voldoen aan specifieke EPB eisen.

Hierbij mag de U-waarde voor muren en daken maximaal 0.40 W/m²K bedragen.
De U-waarde is een getal dat aangeeft hoeveel energie (warmte) er verloren gaat door de verschillende scheidingsconstructies van een gebouw (muren, daken, vloeren, vensters, deuren, poorten).
De U-waarde kan je dus laag houden door de daken en wanden zeer degelijk te isoleren. Zo voorkom je extreme temperatuurschommelingen in het gebouw en bespaar je tegelijk op energiekosten.

Bijkomend voordeel van een doorgedreven isolatie is het voorkomen van condensatie tijdens perioden van lage buitentemperatuur. Condens is sowieso een grote vijand in de landbouw, zowel voor vee als voor plantaardige productie.


Lees alles over belangrijke isolatietermen op Het ABC van de isolatie.

Isoleren zonder koudebruggen betekent per definitie isoleren met zo weinig mogelijk naden, kieren of spleten. Een passende oplossing hiervoor zijn de maatwerkplaten in PUR/PIR en EPS. Lengtes tot 15,60 m zijn hierbij mogelijk. De platen zijn licht, stevig en makkelijk te installeren. De montage gebeurt onder de gordingen met inox schroeven, pvc rondelen en zogenaamde stoeltjesprofielen. Deze laatste zorgen mee voor een luchtdichte afwerking.
 

Stalisolatie

Stalisolatie beschermt uitstekend tegen hitte en is een duurzame ingreep om het stalklimaat te verbeteren met een onmiddellijk effect op het dierenwelzijn, maar ook op het energieverbruik.
Hittestress ontstaat wanneer de dieren oververhit geraken omdat ze hun overtollige lichaamswarmte niet meer kwijt kunnen aan de omgevingslucht.

Door een stal goed te isoleren, bescherm je het vee tegen extreme hitte en kan er met een minimum aan verbruik aan energie sneller ingegrepen worden.

Dakisolatie

De eenvoudigste manie om warmte uit stallen te houden is om het dak te isoleren. Het isoleren van het dak van stallen is niet alleen duurzaam, maar ook een snelle ingreep om dieren te beschermen. De speciale agrarische isolatie van Recticel voor daken is behandeld tegen stalgassen en dus specifiek geschikt voor deze toepassing. Subsidies hiervoor kunnen aangevraagd worden via het VLIF.
Lees er meer over op de site van Recticel. Klik hier.

Hittestress bij vee kan gevolgen hebben voor de productieresultaten.

ISOLATIETOEPASSINGEN IN ANDERE SECTOREN

Naast de agrarische sector bedient Waeyaert-Vermeersch ook de residentiële & utiliteitsbouw en de industrie van isolatiemateriaal.

Ontdek deze hier

Benieuwd naar wat Waeyaert Vermeersch voor u kan doen? Laat het ons weten!

Duid aan wat van toepassing is

 


* verplicht in te vullen veld

 
CAPTCHA